menu

Συμβουλές

  Εάν θέλεις την αποδοχή ή την συμπάθεια από τους άλλους, δώστους όλη τη προσοχή που χρειάζονται και γίνε ο ενεργητικός ακροατής τους.
  Μη κρίνεις τους ανθρώπους μόνο από το ένα κεφάλαιο που είδες από την ιστορία της ζωής τους.

  Εάν δε μπορείς να είσαι ευγενικός, τότε καλύτερα να σιωπήσεις.

  Εάν κάποτε πίστευες, για τουλάχιστον 8 χρόνια, πως ο Αη-Βασίλης υπάρχει και σε επισκέπτεται, τότε μπορείς για τουλάχιστον 5 λεπτά να πιστέψεις στον εαυτό σου.

  Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που έχεις ονειρευτεί.

  Η πιο υπέροχη σκέψη που μπορείς να έχεις είναι να σκέφτεσαι πως οι καλύτερες ημέρες της ζωή σου δεν έχουν έρθει ακόμα.

  Ξύπνα, χαμογέλα και πες στον εαυτό σου: ¨Σήμερα είναι η μέρα μου!¨

  Ξέχνα το λάθος σου, θυμήσου το μάθημα που πήρες.

  Στο τέλος, όλα θα πάνε καλά και αν δεν πάνε, τότε αυτό σημαίνει οτι δεν ήρθε το τέλος.

  Τα μεγάλα προβλήματα γίνονται μικρά όταν εσύ γίνεσαι μεγάλος.

  Η πιο δυνατή ικανότητα που έχεις είναι η ΔΥΝΑΜΗ να επιλέγεις τη σκέψη σου και συγκεκριμένα ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ τη σκέψη σου,  ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΣ όσες σε καταστρέφουν και ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ νέο περιεχόμενο  προσαρμοστικών σκέψεων.

  Να ζεις με συνειδητότητα σημαίνει να ζεις από επιλογή στο τώρα που εσύ έχεις δημιουργήσει.

  Η πραγματική λειτουργία του εγκεφάλου σου είναι η προστασία, όχι η επιτυχία. Δεν του αρέσουν οι αλλαγές και αυτό που θέλει από εσένα είναι η ασφάλεια σου. Εσύ είσαι ο καθοδηγητής του. Εκπαίδευσέ τον να υπακούει στις δικές σου ανάγκες.

  Η πραγματικότητα γύρω σου είναι προσωπική αλλά τα αντικείμενα ίδια. Αυτό που αλλάζει και διαφέρει είναι η αντίληψη σου γι' αυτό.

   Τίποτα δεν είναι τίποτα, μέχρι εσύ να το κάνεις κάτι και στο τέλος θα γίνει αυτό που πραγματικά επιθυμείς.

  Είναι λάθος να νομίζεις ότι τα αισθήματα, τα συναισθήματα και οι σκέψεις σου προέρχονται απο τη καρδιά σου. Όλα είναι ελεγχόμενα μέσω της δικής σου σκέψης, η οποία έχει ως βαση τον εγκέφαλο σου. Η καρδιά είναι απλώς μία αντλία αίματος.

  Ξύπνα λίγο νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα και απόλαυσε ένα καλό πρωινό. Εξάλλου, όποιος ξυπνάει το πρωί, κερδίζει το φλουρί!

  Αποταμίευσε χρήματα για να κάνεις δώρα σε ανθρώπους που σε βοήθησαν να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου.

  Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου ώστε να νιώθεις όμορφα, ανανεωμένα και με θετική διάθεση.

  Απομάκρυνε από τη ζωή σου τους τοξικούς ανθρώπους και μάθε να λες “οχι” σε αυτά που σου χαλάνε τη διάθεση και δε σου ταιριάζουν.

  Πες στους αγαπημένους σου ανθρώπους πόσο σημαντικοί είναι για σένα σε κάθε ευκαιρία. Η ευγνωμοσύνη για όσα έχεις είναι αρετή.

  Βγάλε τα “πρέπει’’ από τα σχέδια και το καθημερινό σου πλάνο. Η λέξη αυτή μεταφέρει απειλητικά μηνύματα στον εγκέφαλο και δεν βοηθάει στη μετρίαση του άγχους και στην απομάκρυνση της ανασφάλειας.

  Η δουλειά σου δε θα σου συμπαρασταθεί σε μία δύσκολη στιγμή. Αφιέρωσε λίγο χρόνο καθημερινά σε φίλους και σε αγαπημένα πρόσωπα.

  Προσπάθησε να σταματήσεις την υπερανάλυση των σκέψεων σου και να δώσεις όσες ευκαιρίες μπορείς στον εαυτό σου μέσα στην ημέρα για χαλάρωση και πνευματική ηρεμία.

  Ο άλλος είναι ο καθρέφτης σου. Οι καλές πράξεις και η γεναιοδωρία που δίνεις, ή σχεδιάζεις να δώσεις, κάποτε θα σου γυρίσουν πίσω.

  Είσαι ό,τι σκέφτεσαι. Οι θετικές σκέψεις κάνουν τον κόσμο ομορφότερο και τα όνειρα εφικτά.

  Όταν χάνεις τον έλεγχο και νιώθεις ότι ξεπερνάς τα όρια σου, σταμάτα ό,τι κάνεις, κάνε ένα βήμα πίσω και πάρε μία βαθιά εισπνοή. Με την εκπνοή, σκέψου κάτι που σε χαλαρώνει και μέτρα μέχρι το 10. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο εκνευρισμός θα έχει φύγει.